Svakako posjetite...

NP Kornati

Kameni labirint osamdeset i devet otoka, otočića i hridi u moru- to su Kornati.Najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju. Pogled na kornatske otoke iz zraka, s mora… ili s otočnih vidikovaca na more jednako je dojmljiv- a oku potpuno različit. Svaki je vrijedan iskustva i proučavanja.

Život na Kornatima uvijek je bio borba za preživljavanje. Čovjek je svojom ustrajnošću mijenjao izgled otoka.Suhozidi na kornatskim otocima nijemo i postojano svjedoče o mukotrpnosti ljudskog rada, umijeću i strpljivosti na škrtoj zemlji u kamenu okruženom kristalno čistim morem.
Kornati-kameno biserje Mediterana.

opširnije: www.np-kornati.hr

NP Krka

Rijeka Krka- za mnoge, najljepše plave linije dalmatinskog krša. Divota kaskada i gusti, bogati zvuk života vode. Krka je prirodni spomenik najviše kategorije.

Fenomen sedrenih barijera stvara ljepotu slapova, ljepote prizora i zvuka vode u kršu koja privlači ljude iz cijelog svijeta.

opširnije: www.np-krka.hr/

Tribunj

Pitoreskno, dalmatinsko mjesto s pripadajućim naseljem Sovlje smjestilo se u srcu obale Šibensko – kninske županije. Posebnost Tribunja upravo je njegov geografski položaj i podijeljenost na urbani kopneni dio i poluotočnu povijesnu jezgru unutar koje se danas nalaze zgrada Općine, ured Turističke zajednice, pošta, župni ured, kulturni dom te nekoliko ugostiteljskih objekata različite primjene.

Autentičnu sliku zbijenih kuća i uskih uličica odlično upotpunjuje predivni pogled na dva otoka Iako se zadnjih desetljeća okrenuo turizmu, Tribunj je i danas prepoznatljiv po ribarstvu i maslinarstvu, dvije glavne gospodarske grane koje su othranile domaće stanovništvo.

Tribunj je oaza mira za umjetnike, ali i ugodno mjesto za odmor, a među manifestacijama se posebno ističe tradicionalna utrka magaraca.

opširnije: www.tz-tribunj.hr

Šibenik

Grad Šibenik, glavni grad Šibensko-kninske županije, je najstariji samorodni grad na hrvatskoj obali, koji se po prvi put spominje 1066. godine u poslanici kralja Petra Krešimira IV, zbog čega se često naziva i Krešimirovim gradom.

Tek u 13. stoljeću dobiva status Grada, što je razlog početka gradnje njegovog današnjeg glavnog gradskog simbola, šibenske katedrale sv. Jakova , koja je 2000. godine dobila zasluženo mjesto na UNESCO-voj listi spomeničke baštine.

Grad Šibenik ima još jedno ime – Grad Djece, jer već skoro 50 godina zaredom je domaćin jedine dječje manifestacije u Hrvatskoj međunarodnog karaktera, Međunarodnog dječjeg festivala, po kojem je poznat u svjetskim razmjerima.

opširnije: www.sibenik-tourism.hr